Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 1


Nākamā lapa

5 neparastas aukstās zupas receptes 01.06.2024 07:42

Vasaras karstumā, kad negribas ilgi stāvēt pie karstas plīts, bet ēst tomēr gribas, iesakam pāris garšīgas, ātri pagatavojamas un mazliet neierastas aukstās zupas receptes. Noderēs tiem, kas nebaidās eksperimentēt. Atšķirībā no salātiem, aukstās zupas vairāk piepilda kuņģi un līdz ar to mēs uzņemam mazāk kaloriju.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 31.05.2024 14:50

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Ar garšvielām cepts ķirbis 30.05.2024 15:28

Šādi sagatavoti ķirbji būs lieliska piedeva gan gaļas, gan zivju ēdieniem, turklāt tie lieliski garšo arī kā atsevišķa ukoda.

Zemeņu zupa ar apelsīniem un piparmētru 29.05.2024 15:01

Drīz sāksies zemeņu laiks. Bērni pilnām māgām skraida pa zemeņu vagām, omītes vāra zemeņu zapti. Bet ir brīži, kad to zemeņu ir pārāk daudz, un zaptes arī pietiks visai ziemai. Ko darīt ar pāri palikušajām zemenēm? Lūk interesants un ļoti gards variants, kas paredzēts vasaras karstajam laikam un ir viegli pagatavojams - zemeņu zupa.

Četras marinādes četrām gaļām vasarai 28.05.2024 16:15

Vasaras mēneši ir lielisks laiks grilēšanai un maltīšu baudīšanai brīvā dabā, un arī Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka četras oriģinālas gaļas marinādes receptes kā cūkgaļas un liellopu gaļas, tā arī putnu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.

Saldējums ar tulpju ziedu sīrupu 27.05.2024 16:00

Vai zinājāt, ka arī tulpes ir ēdami ziedi? Tās lieliski garšo kopā ar saldējumu, turklāt ir burvīgi saldēdiena trauciņi, par kuriem parūpējusies pati Māte Daba.

Rabarberu un zemeņu punšs 27.05.2024 00:03

Tā kā rabarberu laiks sakrīt ar zemeņu laiku, tad tieši šobrīd varat pagatavot brīnišķīgu dzērienu- rabarberu un zemeņu punšu, kas lieliski iederēsies jebkuros vasaras dārza svēkos.

Pikantā aukstā zupa ar savvaļas lakšiem 26.05.2024 09:05

Pamēģiniet pagatavot auksto zupu ar savvaļas ķiploku lakstiem (lakšiem); tā iegūs interesantu un savdabīgi pikantu garšu.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 24.05.2024 22:55

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Befstroganovs. Klasiska recepte 24.05.2024 09:40

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Mazsālīti gurķīši 23.05.2024 12:37

Mazsālītu gurķīšu recepšu, protams, netrūkst, taču tavavirtuve.lv gardēžu komanda kā vienus no garšīgākajiem novērtējusi ēdienu baudītāja Mārča gatavotos. Tie nav ne par sāļu, ne par saldu, ir patīkami kraukšķīgi un varen gardi. Pie kam šī recepte noteikti patiks tiem, kas mitinās pilsētu dzīvokļos un kuriem nav pieejamas dažādu ogu lapas. Visērtāk gurķīšus gatavot vakarā, jo tad jau uz brokastu laiku varēsiet tos baudīt.

Brokastīs biezā omlete ar šķiņķi 22.05.2024 06:58

Šī ir īsta brīvdienu rīta omlete, kad var atļauties pasēdēt pie brokastu galda nedaudz ilgāk kā ierasts un izbaudīt mūsu senču garā gatavotu gardu maltīti, kas, starp citu, ir tik sātīga, ka pusdienu reizi droši varēsiet izlaist vai vismaz atlikt uz vēlāku laiku.

Plūmju kūka 21.05.2024 16:35

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu plūmju kūku. Recepti piedāvā Jānis un Maija Kairi un Dansukker.

Aizdedziet grilu! Receptes grilēšanai 21.05.2024 10:42

Gari, silti vakari un grils. Šīs divas lietas raksturo latviešu vasaru. Grilē mājās vai ņem grilu līdzi piknikā. Nevienam nav jāstāv virtuvē pie plīts, jo pie grila var darboties visi. Cepšanai uz grila der viss – gaļa, zivis un dārzeņi.

Cūku pupas senlatviešu gaumē 20.05.2024 10:07

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Sāļā torte ar marinētiem šampinjoniem 20.05.2024 00:08

Kā zināms, tortes mēdz būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Pie kam sāļās bieži vien tiek nepelnīti aizmirstas, rīkojot svētkus, ballītes vai vienkārši pasēdēšanas kopā ar draugiem vai radiem. Piedāvāju brīnumaini gardu sāļo torti, kas tikpat labi noderēs svētkos, tā arī brīvdienās.

Merengi jeb saldie pelēni 19.05.2024 01:12

Merengi ir franču deserts, kas garšo līdzīgi kā bezē cepumi un tiek gatavots no kopā ar cukuru saputota olu baltuma. Vislabāk saldie pelēni garšos, ja cepsiet tos zemā temperatūrā apmēram divas stundas.

2 gardas un veselīgas burkānu salātu receptes 18.05.2024 08:09

Klāt arī jauno burkānu laiks.Piedāvājam pāris veselīgas un ātri pagatavojamas brokastis možam vasaras rītam.

Jūras asaris ar garnelēm safrāna mērcē 16.05.2024 22:37

Patiesi elegants ēdiens, kura gatavošana, starp citu, ir ļoti vienkārša.

Koka mucā skābēti gurķi 16.05.2024 06:52

Tradicionāli gurķus skābē ozolkoka muciņās, kas tiem piešķir īpašu garšu un aromātu. Mūsdienās gan vieglāk un lētāk iegūt savā īpašumā plastikāta muciņu, taču tādā gadījumā situāciju glābsiet, pievienojot gurķiem ozolkoka lapas.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 13.05.2024 23:11

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Pankūkas ar zaļumiem un olu 12.05.2024 03:07

Visiem garšo pildītas pankūkas, taču ne vienmēr ir laiks un vēlēšanās tādas gatavot. Tāpēc piedāvājam daudz vienkāršāku variantu, kas ideāli aizvieto pildītās pankūkas.

Lēti un garšīgi – saldētu sēņu mērce ar vārītiem kartupeļiem 11.05.2024 10:04

Tiem, kam tīk sēņot, droši vien saldētavā atradīsies sēnes, kas tur ziemai noglabātas, gaida savu kārtu, lai nonāktu vakariņu galdā. Vienkārša recepte sēņu mērcei.

4 veģetāras garšīgas receptes no Vidusjūras virtuves 08.05.2024 14:27

Piedāvājam pārsteidzoši vieglas receptes no burvīgās un garšām bagātās Vidusjūras virtuves. Tās būs piemērotas gan ikdienai, gan atslodzei pēc bagātīgi klātiem svētku galdiem.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 07.05.2024 21:35

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Bešamelas mērce 06.05.2024 23:09

Bešamelas mērci pasniedz pie zivju un dārzeņu ēdieni, kā arī pie lazanjas.

Garšīgi un diētiski ēdieni, kuros ir maz holesterīna. 4 receptes 05.05.2024 08:07

Ēst veselīgi nenozīmē ēst negaršīgi. Diētiskai maltītei nav jābūt bezgaršīgai un nesātīgai. Pie kam ēdieni ar mazu holesterīna daudzumu var būt pārsteidzoši daudzveidīgi.
Lūk, tikai daži no tiem.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 04.05.2024 08:30

Šefpavārs Normunds Baranovskis un Epadomi.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 03.05.2024 11:51

“Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Jūras karūsa ar garšvielām grila pannā 02.05.2024 09:51

Garšā tik pilnīgā jūras karūsa ir ēdiens, ko jābauda nesteidzoties. Jauki, ja vari to nogrilēt kaut kur pie dabas, taču arī gatavota grila pannā virtuves apstākļos, karūsa neko nezaudēs no savas izcilās garšas.

Dārzeņu zupa ar šķiņķi 02.05.2024 01:13

Viss, kas jums nepieciešams, lai pagatavotu gardu kartupeļu zupu, ir daži kartupeļi, šķiņķis, dārzeņi un kausēts siers.

Brokastīs omlete lietuviešu gaumē 30.04.2024 07:20

Šī omlete interesanta ar to, ka tās gatavošanas procesā olas netiek kultas, līdz ar to garšas nianses ir pavisam citādākas.

Mazsālīti gurķīši ar maizi ungāru gaumē 29.04.2024 16:02

Šis ir ļoti neparasts, bet garšīgs mazsālītu gurķīšu pagatavošanas paņēmiens. Pagatavot gurķus pēc šīs ungāru receptes ir ļoti vienkārši, taču jāņem vērā dažas nianses. Gatavi gurķi savas garšas īpašības saglabā aptuveni nedēļu.

Dadžu lapas salātos un zupā 29.04.2024 09:24

Vasaras pie mums īsas, tāpēc jāpaspēj uzņemt vitamīni garajam rudens un ziemas periodam. Svaigā veidā šobrīd pļavās atrodami augi, ko ne katrs pazīst kā ēdamus un pat ārstnieciskus. Piemēram, dadžu lapu zupa ieteicama kuņģa čūlas ārstēšanai, akmeņu izvadīšanai no urīnpūšļa, kā arī cukura diabēta slimniekiem.

Vistu akniņas ar burkāniem 27.04.2024 22:13

Vakariņas steidzīgajiem - aši un vienkārši pagatavojams pamatēdiens, kad ir maz laika, bet liela apetīte.

Ķirbju kūka ar brūklenēm 26.04.2024 21:45

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu ķirbju kūku ar brūklenēm. Recepti piedāvā Dansukker.

Topinambūru un puķķāpostu biezzupa 26.04.2024 09:04

Topinambūrs ir brīnišķīgs asteru dzimtas lakstaugs. Tas ir patīkams pēc garšas (svaigā veidā nedaudz atgādina riekstus) un satur lielu daudzumu cilvēkam vajadzīgu vitamīnu un mikroelementu: cinku, dzelzi, kāliju, kalciju, fosforu, selēnu, mangānu, hromu, varu, C vitamīnu, A vitamīnu, PP vitamīnu, B grupas vitamīnus, bet galvenais- inulīnu, kas cilvēka organismā sašķeļas līdz fruktozei. Tāpēc topinambūrs īpaši ieteicams lietošanai diabēta slimniekiem.
Topinambūrs- tā ir arī iespēja dažādot savu ēdienkarti.

Pannā ceptas karstās siermaizītes 24.04.2024 23:53

Šādi gatavotas karstmaizītes, protams, ir kalorijām bagātas, taču, ak, cik gardas!

Grila pannā cepti dārzeņi 22.04.2024 19:11

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Pankūkas no vārītiem un nevārītiem kartupeļiem 22.04.2024 09:49

Šādas pankūkas labi gatavot reizēs, kad no iepriekšējās dienas pusdienām pāri palikuši daži vārīti kartupeļi. Tad atliek vien piemizot klāt vēl pāris navārītus, un uzcept pavisam citādākas pankūkas, nekā ierasts. Pasniegt tās vēlams ar skāba krējuma mērci, kuras sastāvā noteikti iekļaujami svaigi un marinēti gurķīši.

Nākamā lapa